Gimnázium

Versünnep

Nemrégiben Kóti Árpád emlékére szervezett szavalóversenyt a Debreceni Színjátszó Stúdió a Csokonai Fórum Orfeumában. BABÁLY DÁNIEL (9.A) ifjúsági kategóriában (7-18 évesek) a III. díjat érdemelte ki.
Szép volt, Dani!

„Ajkunkon a hálaének, öreg Svetits Isten véled…”

Gimnáziumunk végzősei – hagyományainkhoz híven - a sok kedves emléket idéző folyosókat, termeket végigjárva búcsút mondtak diáktársaiknak, elköszöntek tanáraiktól, az intézmény dolgozóitól. Kiemelkedő közösségi, tanulmányi munkájukért, sportteljesítményükért, példamutató emberi tartásukért a legkiválóbb ballagók jutalomban részesültek.

Köszönjük, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogatják oktató-nevelő munkánkat!

Kedves Támogatóink! 2023-ban az 1 %-os felajánlásokból 2 783 943 Ft érkezett alapítványunk számlájára. Ez az összeg és adományozóink nagylelkű befizetései tették lehetővé a rászoruló diákok támogatása mellett iskolánk szélessávú internet hálózatának és IKT eszközeinek fejlesztését. Játszóudvarunk megújítása, fejlesztése is így valósulhat meg - kiegészítve a szülői bál bevételét.

Áprilisi fantasztikus sporteredmények a gimnáziumból

Pusztai Dóra, iskolánk 10.A osztályos diákja a Duatlon Diákolimpia Országos Döntőn III.helyezést, a Duatlon OB-n egyéni IV. , csapat II. helyezést, és a Duatlon OB mix váltóban III.helyezést ért el.
Szívből gratulálunk eredményeihez!

2024.április 27-én a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma a Katolikus Iskolák Diáksport Szövetsége támogatásával, rendezte meg a Magyar Katolikus Iskolák Vívó Bajnokságát.  Berényi Rebeka Anna 11.A osztályos tanulónk a női párbajtőr versenyszámban a 2023-as évhez hasonlóan 1. helyen végzett. tovább >>

DÖK-programok áprilisban

Ha április, bolondság: ennek jegyében a diákönkormányzat színes programokkal gazdagította a hetet.  Volt osztályfőnökcsere, színnap, fura kiegészítők napja, táskamentes és pizsamanap is. 

Svetits Bál

Hangulatos, jókedvű, igazi közösségi alkalom lett a 2024. április 27-ei Svetits Bál. Az estét színesebbé tette a diákok és pedagógusok lelkes produkciója, melyet svédasztalos vacsora, táncmulatság és tombola követett.
Hálásan köszönjük a szülői munkaközösségnek a szervezés lebonyolítását, és a jelenlévőknek a megjelenést. Köszönjük nagylelkű támogatásukat, 1 500 000 Ft segíti így játszóudvaraink és IKT eszköztárunk fejlesztését!

Biológia versenyeredmény

XXXIV. Herman Ottó Kárpát-medencei Biológiaverseny vármegyei fordulóját április 26-án rendezték meg a DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumában. Az egyéni versenyen  24 tanuló mérte össze a tudását. A rendkívül erős mezőnyben Kovács Tibor(8.A) az 5. helyen, míg Kádár Zoárd (8.A) a 8. helyen végzett. Gratulálunk Nekik és biológiatanáruknak Dr. Kókainé Varga Beatrix tanárnőnek!

Diákjaink a Nemzeti Tudósakadémián

A 12. évfolyamos, biológia iránt érdeklődő tanulóink két tanéven keresztül vettek részt a Nemzeti Tudósakadémia programjain. A program célkitűzése az orvosbiológiai kutatások iránt érdeklődő tehetséges fiatalok felkarolása, tudományos munkájuk támogatása, a tudós életpálya modell vonzóvá tétele. Laboratóriumi gyakorlatok során sok izgalmas pillanatot élhettek át. Részt vettek interaktív orvosi gyakorlatokon, foglalkoztak génsebészettel, DNS-t szekvenáltak, baktérium transzformációt végeztek.

Színház az egész világ!

A Svetits tornaterem is színházzá változott egy délelőttre. A gimnáziumi színjátszókör, a  Notre Dame Pódium Szentivánéji álom című előadását nézhették meg iskolánk tanulói. tovább >>